Politika e Privatësisë

Politika e Privatesise se te Dhenave ne Web

Politika e Privatesise se te Dhenave

Ne vleresojme interesin tuaj per kompanine tone dhe deshirojme qe ju te ndiheni te sigurt ne lidhje me mbrojtjen e te dhenave tuaja personale kur vizitoni website-n tone. Vecanerisht, ne jemi ne perputhje te plote me kerkesat e reja te Rregullores se Pergjithshme te Mbrojtjes se te Dhenave te Bashkimit Europian "GDPR").

Zyra e Perfaqesise se Berlin-Chemie AG ne Shqiperi, Rruga e Kavajes, Ndertesa 1, Hyrja 11, Ap 1,Tirana 1001, eshte kontrollues ne lidhje me perpunimin e te dhenave tuaja ne website-in www.flavamed.al (ne vazhdim, i permendur si "website").

Per me teper informacion per kontrolluesin, ju lutemi referojuni imprint:

http://www.berlin-chemie.com/International/BERLIN-CHEMIE-locations/Albania.

Ju mund ta kontaktoni oficerin/zyrtarin tone te mbrojtjes se te dhenave ne adresen qe vijon: A. Menarini Research & Business Service GmbH, Datenschutzbeauftragter, Glienicker Weg 125, 12489 Berlin ose te dergoni nje e-mail ne: dpo.albania@berlin-chemie.com

Ne e marrim shume seriozisht mbrojtjen e te dhenave tuaja personale. Te dhena personale jane te gjitha ato qe i referohen nje personi natyral te identifikuar ose te identifikueshem, si emri, adresa dhe adresa e email-it. Kur ju vizitoni website-n tone, ne i mbledhim te dhenat personale qe i perpunojme ne perputhje me rregulloret e aplikuara per mbrojtjen e te dhenave private. Keto te dhena nuk publikohen nga ne dhe as u dergohen paleve te treta pa autorizim.

Ne i ruajme te dhenat tuaja aq gjate sa kjo eshte e nevojshme per performancen e website-it tone dhe sherbimeve te lidhura, ose kur ligjerisht, jemi te detyruar per t’i ruajtur te dhenat tuaja.

Me kete politike te privatesise se te dhenave, ne do te donim t’ju informonim rreth te dhenave qe ne mbledhim gjate vizites suaj ne website-in tone dhe sesi keto te dhena perdoren.

Kjo oferte online nuk u drejtohet femijeve nen 16 vjec.

Te dhenat e perpunuara kur visitohet website yne

Kur website yne perdoret vetem per qellime informacioni, pra, kur ju nuk regjistroheni ose nuk na jepni informacion, ne perpunojme vetem te dhenat personale qe browser-i juaj transmeton te server-i yne. Ne se ju doni te shihni website-in tone, ne mbledhim te dhenat e meposhtmer qe jane teknikisht te nevojshme per t’ju shfaqur ju website-in tone dhe per te garantuar sigurine dhe stabilitetin e website-it (baza ligjore eshte neni 6 (1) (f) GDPR)

  • IP address
  • Data dhe ora e vizites
  • Ndryshimi i ores me ate te Greenwich (GMT)
  • Permbajtja e kerkeses (site i vecante)
  • Statusi i aksesit / kodi i statusit HTTP
  • Sasia e te dhenave te transferuara ne cdo rast
  • Website nga eshte bere kerkesa • Browser -i
  • Sistemi operues dhe ndermjetesit(nderfaqesit) e tij
  • Gjuha dhe versioni i browser software

Te dhenat ruhen per nje periudhe prej 7 ditesh dhe pas kesaj, fshihen automatikisht.

Perdorimi i cookies

Mbeshtetur ne nenin 6 (1) (f) GDPR, ne i perdorim "cookies" ne website-in tone per te optimizuar website-in. Cookies jane file te vogla ne format tekst, qe jane krijuar automatikisht nga browser-i juaj dhe jane ruajtur ne device-n tuaj (p.sh. laptop, tablet, smart phone) kur ju vizitoni website-in tone. Informacioni qe del ne lidhje me perdorimin specific te device-s eshte i ruajtur ne cookie. Kjo nuk do te thote qe ne mund t’ju identifikojme ju direkt. Perdorimi i cookie-s synon ta beje sherbimin tone me te kendshem per ju. Ne perdorim cookies te seancave, per shembull, per te njohur qe ju tashme, keni vizituar faqet individuale te website-t tone. Keto lloj cookies fshihen automatikisht, pasi ju e keni lene website-in tone.

Per qellim te komoditetit te perdoruesit, ne, gjithashtu, perdorim cookies te perkohshme qe ruhen ne device-en tuaj per nje periudhe kohore te percaktuar specifikisht. Ne se ju rivizitoni site-n tone per te perdorur sherbimet tona, eshte e njohur menjehere qe ju tashme e keni vizituar website-n tone dhe se cfare hyrjesh ju keni bere dhe settings qe keni zgjedhur, keshtu qe ju nuk keni nevoje te fusni gjithcka perseri.

Per me teper, ne i perdorim cookies per rekorde statistikore dhe per te analizuar perdorimin e website-t tone me qellimin e optimizimit te sherbimeve tona per ju dhe per te shfaqur informacionin specific te pergatitur per ju. Keto cookies na japin mundesine te njohim perdorues qe vizitojne perseri, pasi ata, tashme e kane vizituar website-in tone. Keto cookies fshihen automatikisht pas nje periudhe te caktuar kohe.

Pjesa me e madhe e browser-ve i pranojne cookies automatikisht. Ju mund t’i rregulloni settings te browser-it tuaj qe mos te kete cookies te ruajtura ne device tuaj ose kur nje njoftim shfaqet cdo here para se nje cookie e re te krijohet. Deaktivizimi i plote i cookies mund te sjelle nje situate ku ju nuk do te jeni ne gjendje te perdorni funksionet e website-t tone ne menyren me te plote.

Perpunimi i te dhenave gjate kontaktit

Ju mund te pyesni rreth produkteve dhe sherbimeve tona duke perdorur formularin e kontakteve tona, duke dhene kete informacion: emrin tuaj dhe adresen e emailit tuaj, profesionin, institucionin, rrugen, zip codin, qytetin, vendin, telefonin dhe numrin e fax-it. Perdorimi i formularit te kontaktit eshte vullnetar.

Kur ju na kontaktoni permes emailit, ne e ruajme informacionin qe ju na jepni (p.sh. adresen tuaj te emailit, mundesisht emrin dhe numrin tuaj te telefonit) qe te nmund t’ju pergjigjemi pyetjeve tuaja.

Ne e ruajme informacionin qe ju na jepni per qellimi te kontaktimit qe te bejme te mundur per ne komunikimin me ju (baza ligjore eshte neni 6 (1) (f) GDPR).

Ne se ju na jepni informacion ne lidhje me efektet anesore te mundshme te produkteve tona medicinale, ne jemi te detyruar nga ligji ta procesojme dhe ta ruajme kete informacion. (Baza ligjore eshte Neni 9 (2) (i) GDPR).

Ne i fshijme te dhenat e marra ne kete kontekst kur ruajtja nuk eshte me e nevojshme, ose e kufizojme perpunimin ne perputhje me mbajtjen e detyrimeve statuore.

Google (Universal) Analytics

Ky website perdor Google (Universal) Analytics, nje sherbim web per analiza i dhene nga Google Inc. me zyren e vet te regjistruar ne 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. Ne perdorim Google (Universal) Analytics me qellim te jemi ne gjendje te analizojme dhe rregullisht te permiresojme perdorimin e website-t tone. Marrja e statistikave ben te mundur per ne te permiresojme sherbimet tona dhe t’i bejme ato me me interes per ju si nje perdorues. Per raste te vecanta ne te cilat te dhenat personale jane transferuar ne USA, Google ka dorezuar EU-US Privacy Shield, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework. Baza ligjore per perdorimin e Google (Universal) Analytics eshte Neni 6 (1) (f) GDPR.

Google (Universal) Analytics perdor teknika sic jane cookies – text files qe ruhen ne kompjuterin tuaj – kjo ben te mundur te analizohet perdorimi juaj i website-t.Informacioni qe ka te beje me perdorimin e ketij website transmetohet normalisht ne nje server te Google ne USA dhe ruhet atje. Sidoqofte, kur nje adrese IP eshte anonime ne kete website, ajo shkurtohet perpara transmetimit brenda Shteteve Anetare te Bashkimit Europian ose nenshkruesve te tjere te Konventes per Zonen Ekonomike Europiane. Vetem ne raste te jashtezakonshme IP address e plote transmetohet ne nje server te Google ne USA dhe shkurtohet atje. Adresa e IP anonime e transmetuar nga browser-i juaj, brenda kornizes se Google Analytics nuk do te shkrihet me te dhenat e tjera te Google.

Ju, gjithashtu, mund te parandaloni qe te dhenat e gjeneruara nga cookie lidhur me perdorimin tuaj te website-t (perfshire IP address tuaj) mbledhjen, dergimin te Google dhe procesimin e te dhenave nga Google duke shkarkuar dhe instaluar browser-in plug-in te disponueshem permes link-ut: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Si nje alternative per browser plug-in, ju mund te klikoni ne kete link per te parandaluar mbledhjen e te dhenave ne kete website nga Google Analytics, ne te ardhmen. Nje opt-out cookie; do te ruhet atehere ne device-n tuaj.

Ne se ju i fshini cookies tuaj, do t’ju duhet te klikoni perseri ne link.

Google Tag Manager

Google Tag Manager perdoret ne kete website. Google Tag Manager eshte nje zgjidhje e Google Inc. per kompanite qe te menaxhojne website tags permes nje nderfaqe. Instrumenti Google Tag Manager nuk perdor cookies dhe nuk mbledh te dhena personale. Ky instrument per inicimin e etiketave te tjera, ben qe ne kthim, mund te mbledhe te dhena. Google Tag Manager nuk i akseson keto te dhena. Nese eshte bere ndonje devijim ne domain apo ne nivel te cookies, kjo rri ne vend per te gjithe kerkimin e etiketave te implementuara nga Google Tag Manager.

Google DoubleClick

Google DoubleClick eshte nje sherbim i dhene nga Google Inc. Google DoubleClick perdor cookies per t’ju treguar juve reklame te lidhura me interesin tuaj. Baza ligjore per kete eshte Article 6(1)(f) GDPR.

Per shembull, cookies mbledhin te dhena qe tregojne se cili nga produktet tona perben inters per ju. Ne baze te ketij informacioni, ne mund te shfaqim gjithashtu oferta ne website te paleve te treat qe jane disenjuar te perputhin interesin tuaj sic eshte treguar nga sjellja juaj e meparshme si perdorues. Mbledhja dhe evaluimi i sjelljes suaj su perdorues jane marre ne menyre anonime dhe nuk bejne te mundur per ne t’ju identifikojne juve. Ne vecanti, informacioni nuk eshte shkrire me te dhenat tuaja personale.

Kjo kookie fshihet automatikisht pas 30 ditesh.

Per me teper, ju mund te ndryshoni kriteret (settings) tuaja ne lidhje me shfaqjen e reklamave qe lidhen me interesin tuaj permes Google ad setting manager. Informcion per kete mund te gjeni ketu: https://www.google.com/settings/ads/onweb.

Ju mund te gjeni informacion te metejshem dhe provizionet per ruajtjen e te dhenave personale ne lidhje me reklammin dhe Google ne Politiken e privacise se te dhenave ne Google dhe termat e perdorimit te Google: http://www.google.com/policies/technologies/ads/.

Google AdWords

Ne perdorim Google AdWords dhe gjurmues konvertimi me qellim qe te masim eficensen e reklamave individuale, ofertat dhe funksionet. Per kete vendoset nje cookie sapo ju klikoni ne Google ad. Kjo cookie nuk eshte per qellim te identifikimit personal , por ka per qellim ten a beje te mundur qe te vleresojme ne ju riktheheni ne website me oferten specifike brenda vlefshmerise se cookie't prej 30 ditesh.

Cdo klienti te AdWords i jepet nje cookie e vecante. Prandaj, nuk eshte e mundur per klientet e AdWords te gjurmojne cookies permes website. Informacioni i mbajtur nga cookie konvertues eshte per qellimin e perpilimit te statistikave te konvertimit per klientet e AdWords te cilet priren per gjurmim konvertues. Ne gjejme numrin total te perdoruesve qe klikojne mbi nje reklame dhe u transferuan ne nje website npermjet nje etikete gjurmimi konvertuese.

Ju mund te caktivizoni pergjithmone ruajtjen cookie’t gjurmues te Google duke ndryshuar kriteret( settings) e browser te programit (software-it) tuaj.

Baza ligjore per procesimin e te dhenave tuaja eshte Article 6(1)(f) GDPR.

Ju lutemi klikoni ketu per informacione t emetejshme mbi mbrojtjen e te dhenave ne Google: http://www.google.com/intl/de/policies/privacy and https://services.google.com/sitestats/en.html.

Gjithashtu si nje alternative tjeter ju mund te vizitoni website e Network Advertising Initiative (NAI) nen http://www.networkadvertising.org. Google ka paraqitur Mburojen e Privacise EU-US( Privacy Shield), https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

Google Maps (Hartat e Google)

Ne perdorim sherbimet e ofruara nga Google Maps ne kete website. Kjo na e ben te mundur te tregojme hartat interaktive per ju direct, ne website dhe ju jep juve komfortin per te aksesuar funksionin e hartave. Kjo behet mbi bazen ligjore te Nenit 6 (1) (f) GDPR.

Eshte e nevojshme te ruhet adresa juaj e IP add per te perdorur funksionin e Google te hartave. Kur vizitoni website, Google merr informacionin qe ju keni kerkuar dhe ju sjell tek nen-faqet e website-it tone. Kjo ndodh edhe nese Google ju ka pajisur me nje llogari perdoruesi permes te ciles ju jeni futur(loguar), por edhe nese nuk keni llogari perdoruesi. Nese jeni loguar nepermjet Google, te dhenat do to lidhen direkt me llogarine tuaj. Nese nuk deshironi qe te dhenat te lidhen me profilin tuaj ne Google, duhet te dilni nga llogaria juaj para se te aktivizoni butonin. Google i ruan te dhenat tuaja si profil perdoruesi dhe i perdor per qellime publiciteti, kerkim tregu dhe/ose disenjim bazuar mbi kerkese te website-it te tyre. Ju keni te drejte te refuzoni krijimin e nje profili te tille perdoruesi; qe te ushtroni kete te drejte, ju duhet ta drejtoni ankesen tuaj drejt per drejt tek Google.

Me teper informacion per qellimin dhe shtrirjen e te dhenave te grumbulluara dhe perpunuara nga Google mund te gjenden ne njoftimet e te dhenave te privatesise. Ne keto njoftime, ju, gjithashtu, do te gjeni informacion te metejshem mbi te drejtat tuaja lidhur me kete dhe opsionet e setting per te mbrojtur privatesine tuaj: http://www.google.de/intl&de/polies.privacy. Google i proceson te dhenat tuaja gjithashtu, ne Shtetet e Bashkuara te Amerikes dhe ka paraqitur EU-US Privacy Shield (Mburojen e Privatesise BE-SHBA), https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

Perdorimi i YouTube plug-ins

Ndermjet te tjerave , ne perdorim You Tube, per te shfaqur videot tek ju. YouTube operohet nga YouTube LLC me Zyra Qendrore ne 901 Cherry Avenue, San Bruno, CA 94066, USA. YouTube eshte i perfaqesuar nga Google Inc. Baza ligjore per perdorimin e YouTube plug-ins eshte Article 6(1)(f) GDPR.

Ne i perdorim plug-ins e dhenesit YouTube ne website tone. Kur ju therrisni kete plug-in, behet nje lidhje me serverat e YouTube dhe plug-in shfaqet. Kjo i tregon serverit te YouTube server qe ju keni vizituar website tone. Nese ju logoheni si anetar i YouTube, YouTube do ta linkoje kete informacion te llogaria juaj personale si perdorues. Nese perdoret kjo plug-in, duke klikuar ne butonin start ten je videoje, per shembull , ky informacion lidhet gjithashtu me llogarine tuaj si perdorues. Ju mund ta parandaloni kete linkim te inforacionit duke dale jashte nga llogaria juaj si perdorues i YouTube dhe nga llogarite e tjera te kompanive YouTube LLC dhe Google Inc. dhe duke fshire cookie-t perkatese tea tyre kompanive perpara se te perdorni website tone.

Ju mund te gjeni informcaion te metejshem mbi procesimin e te dhenave dhe njoftime ne lidhje me mbrojtjen e te dhenave personale nga YouTube (Google) ketu :www.google.de/intl/de/policies/privacy/

Use of Vimeo plug-ins (Perdorimi i Vimeo plug-ins)

Ne e perdorim Vimeo, midis te tjerash, qe te kemi mundesi per t’ju prezantuar video. Vimeo operohet nga Vimeo, LLC me seli qendrore ne 555 West 18th Street, New York, New York 10011, USA. Baza ligjore per perdorimin e Vimeo plug-ins eshte neni 6 (1) (f) GDPR.

Ne perdorim plug-ins te Vimeo ne website-in tone. Kur ju kerkoni kete plug-in, behet nje lidhje me serverat e Vimeo dhe shfaqet plug-in. Kjo i tregon serverit te Vimeo-s qe ju keni vizituar website –in tone. Nese ju logoheni si nje anetar i Vimeo-s, Vimeo do ta lidhe kete informacion te llogaria juaj personale e perdoruesit. Nese perdorni nje plug-in, duke klikuar ne button start te nje videoje , per shembull, ky informacion eshte gjithashtu i lidhur me llogarine tuaj te perdoruesit. Ju mund te parandaoni kete linkim duke dale nga llogaria juaj si perdorues i Vimeo dhe duke fshire cookies perpara perdorimit te website –it tone.

Informacione te metejshme mbi procsimin e te dhenave dhe njoftime ne lidhje me mbrojtjen e te dhenave nga Vimeo, ketu : https://vimeo.com/privacy.

Newsletter

Ne website-in tone ne ju ofrojme mundesine te pajtoheni ne newsletter-en tone. Per t’u siguruar qe te mos kete gabime kur fusni e-mail address, ne perdorim te ashtuquajturen procedure opt-in te dyfishte: Pasi keni futur adressen tuaj te emailit ne fushen e regjistrimit, ne do t’ju dergojme ju nje link per konfirmim. Adresa juaj e emailit nuk do te shtohet ne listen tone derisa jut e klikoni ne kete link te konfirmimit.

I vetmi informacion i detyrueshem per t’ju derguar newsletter eshte adresa juaj e emailit. Futja e informacioneve te metejshme, te shenuar ndaras eshte ne e lire dhe do te perdoret per t’ju drejtuar juve personalisht.

Pas konfirmimit tuaj, ne do ta ruajme adresen tuaj te e-mail me qellimin e dergimit te newsletter. Baza ligjore: Neni 6 (1) a) GDPR.

Ju mund ta terhiqni pranimin per te marre newsletter-en ne cdo kohe dhe te c’regjistroheni nga newsletter. Ju mund ta deklaroni terheqjen tuaj duke klikuar ne linkun e dhene ne cdo email te newsletter ose duke derguar nje mesazh te detajet e kontaktit dhene ne Politiken e Privatesise.

Ne e kategorizojme profilin tuaj te perdoruesit, qe ju te merrni vetem informacionin qe prezumohet se eshte me interes per ju. Per kete qellim, perdoret informacion rreth sjelljes suaj si perdorues. Gjitashtu, ne regjistrojme cilen prej permbajtjeve te newsletter-s ju hapni, me qellim qe te shmangim e-mailet e panevojshme qe mund t’ju dergohen. Te dhenat rreth sjelljes suaj s perdorues mblidhen ekskluzivisht me pseudonim, keshtu qe ID-te nuk linkohen me te dhenat e tjera tuaja personale dhe identifikimi personal direkt, perjashtohet. Qellimi eshte t’ju dergohen juve vetem ato newsletter-a qe lidhen me nevojat tuaja aktuale. Baza ligjore per perpunimin eshte Article 6 (1) (f) GDPR.

Marresit e te dhenave personale dhe transferimi i te dhenave ne vende te treta

Efektet Anesore

Nese behemi te vetedijshem per raste e mundshme te Efekteve Anesore te nje nga produkteve tona, ne na kerkohet nga ligji te dokumentojme dhe ndajme informacionin relevant, duke perfshire edhe informacione personale me autoritetet neper bote dhe, kur eshte e nevojshme per vleresime te metejshme, te kontaktojme palet raportuese.

Zbatimi i te drejtave

Me qellim zbatimin e te drejtave tona ose mbrojtjen e te drejtave tona ose te drejtat e paleve te treta me mbajtesit e ketyre te drejtave, konsulente dhe autoritete.

Dhenes te jashtem te sherbimeve per perpunimin e te dhenave:

Ne perdorim ofrues sherbimesh te cilet na mbeshtesin ne performancen e sherbimeve tona. Keta ofrues sherbimesh perpunojne te dhenat tuaja per ne, ne perputhje me instruksionet tona dhe nen mbykqyrjen tone, ekskluzivisht, per qellimet e pershkruara ne kete politike te privatesise. Keta ofrues sherbimesh mundet mund te jene vendosur jashte BE (p,sh. Sherbimi „G Suite“ i Google te Irlandes). Ne do te marrim te gjithe hapat e nevojshem per te siguruar qe te dhenat qe ju jepni jane ne menyre adekuate te mbrojtura ne perputhje me kerkesat e ligjeve te Mbrojtjes se te Dhenave te Bashkimit Europian. Nese te dhenat tuaja transferohen ne vende jashte rajonit te EEA, ne sigurojme nivelin e duhur te mbrojtjes se te drejtave permes garancive perkatese, sic eshte e ashtuquajtura klauzola standard e mbrojtjes se te dhenave e siguruar nga Comisioni i BE, nje resolute adekuate e BE ose e ashtuquajtura, Mburoje e Privatesise BE- SHBA.

Data Security (Sigurimi i te dhenave)

Ne perdorim masa sigurie teknike dhe organizative per te mbrojtur te dhenat tuaja personale nga keqperdorimi, humbja, shkaterrimi ose kunder aksesimit te tyre nga persona te paautorizuar. Masat tona te sigurise jane ne perputhje me gjendjen e tanishme te art.

Te drejtat tuaja dhe informacioni i kontaktit

Te drejtat e pergjithshme

Ju mund te kerkoni informacion rreth te dhenave tuaja te ruajtura dhe keni te drejte t’i merrni te dhenat qe keni furnizuar ju, ne nje format te zakonshem, te lexueshem. Per me teper, ne raste te justifikuara, ju mund te kerkoni gjithashtu fshirjen, korrektimin ose kufizimin e perpunimit te ketyre te dhenave. Ne se te dhenat tuaja personale jane transferuar te nje vend jashte BE, vend qe nuk ofron mbrojtjen e duhur, ju mund te kerkoni nje kopje te kontrates ose nje garanci tjeter qe implementon mbrojtjen e duhur te te dhenave personale.

E drejta per kundershtim

Gjithashtu, ne raste te justifikuara ju mund te kundershtoni perpunimin e te dhenave personale kur ne i perpunojme te dhenat tuaja personale mbeshtetur ne interesin tone legjitim (ky eshte rasti ne se baza ligjore eshte Art. 6 f) GDP qe u deklarua si baze ligjore).

Kjo aplikohet , ne vecanti, per perpunimin e te dhenave tuaja per qellime analize dhe marketing nga Google (Universal) Analytics.

Revokimi i pelqimit

Ne se ju keni dhene pelqimin tuaj per perpunimin e te dhenave personale ne kontekst te perdorimit te website-it tone dhe te sherbimeve te lidhura me te , ju mund ta terhiqni pelqimin tuaj ne cdo kohe me efekte per te ardhmen.

Informacion kontakti

Per te ushtruar keto te drejta, lutemi kontaktoni oficerin/zyrtarin tone te mbrojtjes se te dhenave. Ju mund ta arrini zyrtarin tone te mbrojtjes se te dhenave ne adresen e dhene me poshte.

Gjithashtu, ju mund te kontaktoni autoritetin e mbrojtjes se te dhenave pergjegjes per ne nese keni ndonje shqetesim per mbrojtjen e te dhenave: Berliner Beauftragte für Datenschutz und Informationssicherheit

Deklarimi i mbrojtjes se te dhenave me: 24.05.2018