Bronkiti kronik

Bronkiti kronik

Bronkiti kronik është një gjëndje inflamatore kronike e rrugëve bronkiale. Ai është përkufizuar si një sëmundje me kollë persistente që prodhon sputum të ngarkuar të paktën tre muaj në dy vitet në vazhdim.

Pirja e duhanit është shkaku kryesor i bronkitit kronik.

Bronkiti kronik nuk shkakton ndonjë shenjë të dukshme gjatë ekzaminimit me rreze-x dhe nuk është i lehtë për t’u identifikuar. Diagnostikimi nga mjeku bëhet duke ndjekur rrjedhën e sëmundjes dhe nëpermjet dëgjimit të mushkërive me stetoskop. Kolla dhe vështirësia në frymëmarrje janë simptomat më të rregullta të sëmundjes. Kolla me sekrecione ndodh më shpesh në orët e para të mëngjesit.

Bronkiti kronik ka nevojë për terapi komplekse.

Para së gjithash, është e rëndësishme të eliminohen faktorët që shkaktojnë inflamacion, shmangni pirjen e duhanit dhe ndiqni përpikmërisht rekomandimet e mjekut.

Dëshironi të testoni njohuritë tuaja?

Konsultohuni me mjekun në lidhje me metodat e përshtatshme të trajtimit.

[ Printo ]

Testim

Pyetje 1

Bronkiti kronik është një gjendje inflamatore kronike e rrugëve bronkiale.

Po 
Jo  


Pyetje 2

Simptomat e bronkitit kronik përfshijnë kollë persistente dhe vështirësi
në frymëmarrje.

Po 
Jo  


Pyetje 3

Eliminimi i shkaqeve të inflamacionit është baza e terapisë.

Po 
Jo  


Hollon sputumin në
mënyrë efektive
Lehtëson
frymëmarrjen